הקדמה

גם לאחר הגשת מאות בקשות לרשם הקבלנים וייצוג אינספור קבלנים הבנתי שיש בלבול עצום כיצד ניתן לקבל רישיון קבלן רשום מרשם הקבלנים כמו רישיון 100 ג'.

במאמר זה אני אפרט מהם הנתונים לקבל רישיון בענף 100 ג1 ומה קבלנים יכולים לעשות כדי בכל זאת להיות קבלן רשום גם אם אין להם את הנתונים לכך.

הדרך הראשונה לרישיון 100 ג1

שואלים את עצמכם איך להיות קבלן רשום? הדרך העיקרית שבו קבלן יכול לקבל רישיון 100 ג1 זה באמצעות הכישורים האישיים שלו. כלומר במידה וקבלן הוא מהנדס הנדסאי או מנהל עבודה הוא יכול להגיש בקשה לרשם הקבלנים כדי לקבל רישיון ראשי בתחום הבנייה.

אך חשוב מאוד לדעת כי לא מספיק להיות רק מהנדס הנדסאי או מנהל עבודה כדי שקבלן יקבל רישיון קבלן רשום אלא עליו להיות בעל ניסיון מתאים.

למשל מהנדס צריך להיות בעל ניסיון של 2 שנים מתוך החמש השנים האחרונות.

הנדסאי צריך לצבור ניסיון של 4 שנים מתוך 8 השנים האחרונות ומנהל עבודה צריך להיות בעל ניסיון של 6 שנים מתוך 12 השנים האחרונות.

אלא שמסתבר שגם הניסיון לבדו לא מספיק. על הקבלן להוכיח לרשם הקבלנים כי יש לו את הניסיון האיכותי לכך. מה הכוונה?

מהנדס או הנדסאי צריכים להראות שיש להם ניסיון ביצועי בשטח באופן יומיומי ולא ניסיון של פיקוח עליון כזה שאותו קבלן יושב במשרד ורק מפקח על העבודה בלי להיות בשטח. אגב, ברור שמנהל עבודה שהוא רשום באתר יש לו את הניסיון הביצועי הרלוונטי לכך מעצם זה שהוא מנהל עבודה.

אך תתפלאו לדעת שגם זה לא מספק את רשם הקבלנים. על הקבלן להיות, אם כעצמאי אם כשכיר, עובד עם קבלנים רשומים.

למשל מהנדס שיש לו 2 שנים ניסיון ביצועי חייב לעבוד עם קבלנים רשומים שכן אחרת הוא לא יקבל את הרישיון המיוחל.

כאשר אני עובר עם הקבלן המבקש להוציא רישיון 100 ג1 אני בודק שכל הפרויקטים שלו עומדים בקריטריונים שמבקש רשם הקבלנים וכחלק מקריטריונים אלו הוצגו לעיל.

רישיון 100 ג1
רישיון 100 ג1

דרך שנייה לקבלת רישיון 100 ג1

אך תתפלאו לדעת כשגם אם הקבלן לא מהנדס הנדסאי או מנהל עבודה הוא בכל זאת יכול לקבל רישיון 100 ג1.

איך להיות קבלן רשום בפועל?

על אותו קבלן להעסיק 2 בעלי כישורים, מהנדס הנדסאי או מנהל עבודה, שעומדים בקריטריונים כפי שפירטו לעיל ואז אותו קבלן יקבל את הרישיון 100 ג1 על בסיס הכישורים של שני בעובדים שלו.

חשוב לציין כי הקבלן צריך להעסיק את העובדים במשרה מלאה ולהוציא להם תלוש שכר שכן אחרת רשם הקבלנים לא יעניק לקבלן את רישיון 100 ג1.

בדרך כלל מדובר בבקשה יותר מורכבת שכן רשם הקבלנים צריך לבדוק את 2 בעלי הכישורים ולראות שהם עומדים בקריטריונים ואם רשם הקבלנים פוסל את אחד העובדים עליו להביא עובד נוסף.

אותם 2 עובדים יכולים להיות מזומנים לועדה המייעצת לרשם הקבלנים כדי שזו תבחן את היכולות שלהם להיות בסיס רישום לאותו קבלן שמגיש את הבקשה.

חברה משפחתית

אפשרות נוספת לקבל רישיון 100 ג1 גם אם אין לקבלן את הכישורים הרלוונטיים זה באמצעות "חברה משפחתית".

כאשר מקימים חברה משפחתית שבה יש בעלי מניות מאותה משפחה לא צריך שכל בעלי המניות יהיו מהנדסים או הנדסאים או מנהלי עבודה ויעמדו בכל הקריטריונים הנדרשים של רשם הקבלנים אלא מספיק שרק בעל ממניות אחד יהיה בעל כישורים.

למשל אם האבא הוא מהנדס שעומד בתנאים של רשם הקבלנים אז גם הבן יכול להיות בעל מניות בחברה המשפחתית גם אם אין לו כישורים נדרשים ואז החברה תקבל רישיון 100 ג1.

צרו קשר

יש לכם שאלות בנושא רישום קבלנים או העלאת סיווג לקבלנים? אתם רוצים לקנות או למכור חברה קבלנים למשל עם רישיון 100 ג1? אתם מוזמנים לפנות למשרדנו בטלפון 077-4564-770 ונשמח לעזור לכם .

אתם גם מוזמנים להיכנס לאתר הפייסבוק שלנו או לערוץ היוטיוב כדי להחכים בתכנים שיעזרו לכם בתהליך הרישום .

 

השאירו תגובה

צרו קשר

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם