רישום קבלן רשום: רישיון מרשם הקבלנים
במידה ואתם קבלנים ופתחתם עסק בתחום הבניה ההנדסית כנראה גיליתם כי תצטרכו לקבל רישיון מיוחד בכדי לעסוק בפרויקטים בהיקפים כספיים גדולים.
לרישום קבלן רשום יש יתרונות עצומים ורבים שהקבלן יכול לעשות בהם שימוש (למאמר בעניין היתרונות לחצו כאן.)
לצפייה בכל סוגי הרישיונות שמעניק רשם הקבלנים לחצו כאן. הרישיונות שניתנים על ידי רשם הקבלנים מכונים ענפים.
כאשר יש ענפים ראשיים וענפים משניים. הענפים הראשיים הם למשל בנייה 100, תשתיות 200 ואילו ענפים משניים הם למשל שיפוצים 131 או חשמל 160.
רישום קבלן רשום וקבלת רישיון ניתן רק לקבלן שביצע רישום אצל רשם הקבלנים. כלומר אין עוד מקום בארץ שניתן דרכו לקבל קבלן רשום.
האמת גם אם קבלן מגיע עם רישיון ממדינה זרה הוא לא יכול להשתמש בארץ ברישיון זה אלא עליו לבקש רישיון קבלן רשום מרשם הקבלנים בארץ ולעמוד בקריטריונים ובדרישות שלו.
מה אומר רישיון מרשם קבלנים? ומתי נצטרך עורך דין לרישום קבלן רשום?
קבלת הרישיון מעידה כי הקבלן עומד בדרישות הרבות והנוקשות של רשם הקבלנים ושהוא בעל יכולת לבצע את העבודות המפורטות לו ברישיון. רשם הקבלנים מבקש מאת הקבלן שמגיש את הבקשה את כל האסמכתאות והתעודות והראיות לכך שמגיע לו רישיון. מומלץ לפנות בתהליך לעורך דין לרישום קבלן רשום, בעל ניסיון רב ברישום קבלנים.
לאחר שהקבלן מציג את כל המסמכים הנ"ל יושבת וועדה ודנה האם מגיע לאותו קבלן הרישיון.
במידה והוועדה מקבלת החלטה כי היא מעניקה לקבלן את הרישיון אזי המשמעות היא שאותו קבלן עומד בכל אותם דרישות מחמירות של רשם הקבלנים ורשאי לבצע עבודות בהתאם לרישיון שהוא מקבל.
הקריטריונים לרישיון מרשם הקבלנים
חשוב לדעת כי, קבלן מקבל סיווג על פי תחום הפעילות שלו כאשר סיווג זה מגדיר 3 קריטריונים שונים :
– היקף העבודה המקסימלית מבחינה כספית שהקבלן יכול לבצע. כלומר קבלן לא יכול לבצע עבודות שהם מעבר לאמור ברישיון שלו. אם הוא עושה כן הוא עובר על החוק והוא יהיה צפוי לעונשים ולסנקציות על ידי רשם הקבלנים.
– סוג העבודות אותן יכול הקבלן לבצע. כלומר יש עבודות שהקבלן יכול או לא יכול לבצע בהתאם למצוין ברישיון שלו.
– שטח הבניה החדשה המקסימלית שהקבלן יכול לבנות כשמדובר בקבלן בניין. כלומר קבלן בניין מוגבל ברישיון שלו למספר מ"ר שהוא יכול לבצע. למשל ברישיון 100 ג'1 יכול הקבלן לבצע רק עד 2000 מ"ר ולא מעבר לכך . חשוב לציין כי מי שאינו עוסק בתחום הבנייה כמו למשל קבלן תשתיות, כבישים, ניקוז וכו' אין הגבלה ברישיון שלו על מספר מ"ר.
בעת שהקבלן מגיש את הבקשה שלו להירשם בפנקס הקבלנים הוא משלם חלק מהאגרה ובמידה ורשם הקבלנים מאשר את הרישיון של הקבלן הוא משלם את יתרת האגרה. האגרה המשולמת על ידי הקבלן הרשום היא עבור שנתיים.
לאחר שהקבלן מקבל את הרישיון שלו בדרגה מסוימת הוא יכול להעלות אותו לדרגה הבאה במידה וחלפה שנה ובמידה והוא ביצעה פרויקט במהלך שנה זו שהינו בסכום של לפחות 70 אחוזים מהמותר לו על פי הרישיון שלו.
עו״ד לרישום קבלן רשום – דברו איתנו
על מנת להתחיל בתהליך, כדאי לפנות לעו״ד לרישום קבלן רשום!
במידה ויש לכם שאלות בנושא רישום קבלן רשום או העלאת סיווג לקבלנים אתם מוזמנים להשאיר לנו פרטים ונחזור אליכם. מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 077-4564-770 ונציג משרדינו יחזור אליכם בהקדם.
אתם גם מוזמנים להיכנס לפורום שלנו ולהתעניין באשר לשאלות שנשאלו על ידי קבלנים או לשאול בעצמכם שאלות שאתם רוצים עליהם תשובה. עורך דין תומר סופר ייתן לכם תשובה מקצועית לכל שאלה שתישאל על ידכם.
עוד יכול לעניין אתכם: