קבלנים רבים שיש להם חברה עם רישיון קבלן רשום גבוה (סיווג גבוה) למשל 100 ג5 או 100 ג4, פונים אלי כדי שאני אעשה להם העתקת סיווג קבלנים.
כלומר שאני אגיש בקשה להעתיק את הסיווג הגבוה שיש להם ( למשל סיווג ג4 או סיווג ג5) של חברה אחת שבבעלותם לחברה אחרת שהם בעלי השליטה בה באופן כזה שלאותו קבלן יהיו 2 חברות שיש להם סיווג קבלני גבוה.
ללא ספק מדובר כאן במהלך משתלם ביותר עבור הקבלן בשל כך שהתהליך מאפשר לו באופן חוקי במשך תקופה קצרה שיהיו לו 2 חברות עם סיווג קבלני גבוה מאוד שהוא יוכל לעבוד איתם.
חשוב לדעת שאם הקבלן היה רוצה להקים חברה ולהתחיל עם הסיווג הנמוך ביותר היה לקוח לו לפחות 5-6 שנים כדי להגיע לסיווג ג5 ולכן מדובר בתהליך שמקצר את הוצאת הסיווג הגבוה בשנים רבות.
אלא שחשוב לדעת שמדובר בתהליך מורכב מאוד שדורש מומחיות עצומה בתחום וידע בנושא רישום קבלנים אשר כיום יש מעט מאוד עורכי דין שיודעים לעשות זאת כראוי והתמחו בתחום זה.
אז איך קבלן שיש לו סיווג גבוה כמו 100 ג5 או 200 ג1 יכול להעתיק את הסיווג הזה לחברה אחרת שבבעלותו?
עמידה בתנאי התקנות
אז קודם כל על הקבלן לעמוד בתנאים של המופיעים בסעיפים 7 (א) (4-1, 7) לתקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (סיווג קבלנים רשומים), תשמ"ח-1988.
למשל על קבלן שרוצה להעתיק את הסיווג שלו צריך שיהיה לו שליטה בחברה שלו במשך השנתיים שקדמו להגשת הבקשה וכן צריך שתהיה לו שליטה בתאגיד שבו הוא רוצה להעביר את הסיווג הגבוה.
כמו כן, על מגיש הבקשה צריך שיהיה לו במשך 4 השנים האחרונות לפני הגשת הקשה מחצית מהון המניות הרשום וזכות לקבל מחצית מהרווחים או למנות חצי מהמנהלים בתאגיד עם הסיווג הגבוה.
יש עוד תנאים נוספים שצריך לעמוד בהם לפי התקנות וכן להגיש תצהירים כדי שרשם הקבלנים יעתיק את הסיווג .
מסמכים שיש לצרף לבקשה שמגישים לרשם הקבלנים
לבקשת להעתקת הסיווג יש לצרף גם מסמכים רבים כדי שהרשם יקבל את הבקשה להעתקת הסיווג.
מסמכים כמו, תקנון החברה, החלטות האסיפה הכללית של החברות, המתייחסות לזכויות ההצבעה בתוך החברה, והתייחסות לחלוקת הרווחים וזכויות מינוי המנהלים חברה.
יש לצרף גם את הסכם שותפות ו/או הסכם מייסדים שנחתם בין בעלי המניות בחברה, המתייחסים לזכויות ההצבעה וקבלת החלטות חברה, חלוקת הרווחים וזכויות מינוי המנהלים בתוך החברה.
נסח רשם החברות, תצהיר ניסיון של שני עובדים, תצהיר והתחייבות מהנדסים או הנדסאים לסיווג קבלנים מסוג 2 ומעלה וכמובן דוח מעסיקים מהביטוח הלאומי עבור 2 העובדים שהם בעלי הכישורים של החברה.
רשם הקבלנים מאפשר זאת כי…
הרציונל לכך שרשם הקבלנים מאפשר העתקה של החברה היא בשל כך שהוא רוצה לאפשר לקבלן שיש לו את הניסיון הדרוש במשך שנים רבות בחברה עם סיווג גבוה לבצע העתקה של הסיווג ולעבוד על עוד פרויקטים.
המסמכים הללו שמגישים לרשם הקבלנים נדרשים כדי להוכיח לרשם הקבלנים שגם החברה שאליה מועתקת הסיווג יהיה בה את הניסיון והיכולת לבצע עבודות הנדסה בנאיות כמו החברה שיש לה את הסיווג הגבוה.
כפי שאמרתי מצד אחד מדובר כאן בהזדמנות יוצאת מהכלל של קבלן "לשכפל" את הסיווג הגבוה שלו כלומר אם יש לו חברה ג4 אז להעתיק סיווג זה לחברה אחרת שלו שגם לה יהיה ג4.
אך מצד שני אם עושים זאת בצורה שאינה מקצועית רשם הקבלנים יכול לסרב להעתיק את הסיווג הגבוה ואז הקבלן יפספס את ההזדמנות שלו להעתיק את הסיווג הגבוה.
חשוב לדעת, כי כאשר מעתיקים את הסיווג הגבוה לחברה אחרת אזי על הקבלן להתחיל קודם כל מהסיווג הנמוך ביותר שהוא ג1 ולאחר לאחר מכן מבקשים להעלות את הסיווג לסיווג הגבוה ביותר.
לסיכום יש עוד הרבה תנאים כדי לבצע העתקת סיווג ולאור העובדה שמדובר בתהליך מורכב כדאי לעשות זאת בסיוע של עורך דין מומחה בתחום כדי לא לפספס את ההזדמנות.
צרו קשר
יש לכם שאלות בנושא העתקת סיווג קבלנים, רישיונות לקבלנים, בקשות להיתרים לעובדים פלסטינים או בכל שאלה שקשורה לדיני חוזים ועבודה אתם מוזמנים לפנות לעורך דין תומר סופר בטלפון 077-4564770 ונשמח לעמוד לרשותכם.
אתם גם מוזמנים לקרוא את יתר המאמרים שלנו או לבקר ערוץ היוטיוב שלנו וליהנות ממאמרים וסרטונים בעניין רישום קבלנים.