רשם הקבלנים דוחה את בקשתכם
קבלנים רבים מגישים בקשות לרשם הקבלנים אך בסופו של תהליך ארוך ומורכב רשם הקבלנים מחליט לסרב להם לבקשה.
הרבה מאוד קבלנים בטוחים כי הם עומדים בקריטריונים של רשם הקבלנים ומגיע להם לקבלן את הרישיון המיוחל ולא מבינים איך רשם הקבלנים דחה את הבקשה שלהם.
כעורך דין שמומחה בתחום רישום קבלנים אני רואה לא מעט פעמים שרשם הקבלנים והוועדה המייעצת לרשם הקבלנים דוחה את בקשותו של הקבלן ללא סיבה מוצדקת. גם כשאני כותב כותב מכתב תגובה, רשם הקבלנים מתעלם באופן בוטה מהעובדות והטיעונים שלי ולא מוכן להעניק לקבל את הרישיון .
מצבים אלו יוצרים תסכולים רבים בפני הקבלנים שלא יודעים מה לעשות.
מה עושים?מגישים ערר על החלטת רשם הקבלנים
לכן האפשרות היחידה שעומדת בפניהם (במקום לוותר על הבקשה) זה להגיש ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב. כלומר הקבלן פונה לבית המשפט שהוא גוף נטראלי ומבקש ממנו להתערב בהחלטת רשם הקבלנים.
הגשת הערר לבית המשפט המחוזי דורשת ידע ומקצועיות בתחום וכמובן שלא כל עורך דין יכול להגיש את הבקשה. בערר שמוגש לבית המשפט המחוזי צריך העורך דין לפרט מדוע טעה רשם הקבלנים והוועדה המייעצת לרשם הקבלנים כאשר סירבו להעניק לקבלן רישיון.
בדרך כלל עורך הדין טוען כי ההחלטה שקיבלו רשם הקבלנים והוועדה שלו בעניין הקבלן הייתה החלטה לא סבירה ולא מידתית והוועדה לא שקלה את כל השיקולים שעליה עליה לשקול כאשר קיבלה את ההחלטה בעניין הקבלן.
הרבה פעמים אני טוען בפני השופט בבית המשפט כי הוועדה החליטה באופן שרירותי ובלי לנמק לדחות את הבקשה של הקבלן וזאת גם מבלי לזמן אותו לדיון בפניה כדי לברר מה הם יכולותיו וכמובן שצעד דרסטי שכזה יכול לפגוע באופן אנוש וחסד תקדים בקבלן ובמיוחד לפגוע לו בפרנסה.
בבית המשפט מגיע עורך דין מטעם רשם הקבלנים וכן נציג של רשם הקבלנים והם ינסו לטעון כי רשם הקבלנים קיבל החלטה נכונה בעניין הקבלן שהגיש את הערר לרשם הקבלנים.
חשוב להדגיש כי בית המשפט המחוזי אינו מנסה להחליף את שיקול הדעת של הוועדה המייעצת. כלומר בית המשפט מקבל שלוועדה המייעצת יש את הסמכות והיכולת לקבוע מיהו הקבלן המתאים להירשם כקבלן רשום בפנקס הקבלנים. אלא שבית המשפט יכול לקבוע כי אופן קבלת ההחלטה של הוועדה המייעצת לרשם הקבלנים היו היו סבירים ולא שקלו את כל השיקולים המתאימים.
דוגמה לדיון בערר בבית המשפט המחוזי
באחד הדיונים שהיו לי כשהגשתי ערר עבור לקוח , טענתי בפני בית המשפט כי הפקידים של רשם הקבלנים לא העבירו את כל החומר לוועדה המייעצת לרשם הקבלנים ולכן הוועדה לא קיבלה החלטה על סמך כל המסמכים ולכן לא קיבלה החלטה נכונה.
בית המשפט המחוזי המליץ להחזיר את הבקשה של הקבלן שוב לוועדה המייעצת לרשם הקבלנים ושיא תזמן את הקבלן בפניה ואז תקבל החלטה.
מקרה זה ומקרים רבים מעידים על כך שגם אם רשם הקבלנים דחה את הבקשה של הקבלנים להירשם בפנקס הקבלנים הרי שלא מודבר בסוף פסוק וניתן לשנות את ההחלטה באמצעות הגשת ערר לבית המשפט המחוזי. אני חייב לציין שהגשת ערר לבית המשפט המחוזי הוא הליך מורכב שדורש מקצועיות ולעיתים גם בית המשפט לא יעזור לקבלן לקבל את הרישיון המיוחל ולהירשם בפנקס הקבלנים.
לסיכום על הגשת ערר לבית המשפט המחוזי
רשם הקבלנים סירב לבקשה שלכם להירשם בפנקס הקבלנים? במידה ואתם מאמינים שמגיע לכם רישיון קבלן רשום יש אפשרות לשנות את ההחלטה של רשם הקבלנים ולהגיש ערר לבית המשפט המחוזי בתל אביב. הגשת הערר דורשת מקצועיות וניסיון שכן מדובר בהליך מורכב וקשה
יש לכם שאלות?
במידה ויש לכם שאלות בנושא רישום קבלנים או הגדלת סיווג לקבלנים או הגשת ערר לבית המשפט המחוזי אתם מוזמנים לשלוח הודעה למשרדנו או ליצור קשר בטלפון 077-4564-770 ונציג משרדינו יחזור אליכם .
כמן כן אתם מוזמני להיכנס לפורום שלנו ולשאול שאלות בנושא רישום קבלנים.