לפני מספר חודשים פנו אלי לקוחות של המשרד שהם קבלנים בתחום הבנייה ושאלו אותי האם כדאי להם להיכנס לעולם המכרזים כי הם ראו שיש קבלנים רבים שנכנסו לעולם הזה והם מרוצים והתקדמו בתחום שלהם. אותם לקוחות אמרו לי שהם שמעו שיש שם פוטנציאל גדול להרוויח כסף רב ולקבל עבודות משתלמות אבל לא ידעו כיצד עושים את הצעד הראשון.

כמובן שאמרתי להם שכל עולם המכרזים יכול לפתוח להם דלתות ולקבל מכרזים גדולים ורווחיים שהם לא היו מקבלים מעולם אילו לא היו נגשים למכרזים. לכן חשוב מאוד לשקול בצורה רצינית את הכניסה לעולם המכרזים למרות המורכבות שלו.

מי מציע מכרזים?

הרבה מאד גופים במדינה מציעים עבודה באמצעות מכרזים. מדובר בגופים במשק כמו המדינה, גופים ציבוריים, גופים חצי ציבוריים, עיריות , רכבת ישראל , חברת החשמל,  חברות גדולות וקטנות במשק וכדומה. אותם גופים רוצים לקבל את ההצעה המשתלמת ביותר על ידי הקבלן המקצועי ביותר ולכן הם מציעים זאת באמצעות מכרז ובמיוחד שלא יקרה מצב שבו עבודות ילכו לקבלנים שהם מקורבים לצלחת.

אותם לקוחות אמרו לי שכל עניין הכניסה למכרזים נראה להם מאוד מסובך , הם התבוננו במכרז אחד שהציעו להם שהיה מורכב ממאות דפים והיה נדרש להגיש בו מסמכים רבים ואז הם הרגישו ייאוש שמדובר בעבודה מורכבת וקשה.

ואכן הגשת מכרז הינו תהליך מורכב מאוד שדורש מקצועיות רבה ויש הרבה מאוד קבלנים שרק רואים את דפי המכרז ואת הדרישות שלהם וישר מתייאשים להגיש את המכרז.

האם צריך עזרה של עורך דין בהגשה למכרז?

האמת זהו תפקידו של עורך הדין לטפל במכרז עבור הלקוחות ולכן כדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין מומחה בתחום .

השלב הראשוני הוא בדיקה של עורך הדין את תנאי המכרז והאם הקבלן עומד בתנאי המכרז . למשל אם בתנאי הסף של המכרז יש צורך של ניסיון 10 שנים או יש דרישה של מציע המכרז שיהיה מחזור כספי של מיליון שקל בשנה האחרונה והקבלן לא עומד בתנאי המכרז אז אין בכלל מה להגיש את הבקשה.

או אם למשל כחלק מתנאי המכרז יש להגיש ערבות בנקאית בסכום גבוה ולקבלן אין את הסכום הזה או הקבלן אינו מעוניין לשים ערבות בסכום הזה אז אין טעם ועניין להגיש את המכרז.

עורך הדין עובד על כל עשרות ולעיתים גם מאות העמודים של המכרז ורואה האם הקבלן עובד בתנאי המכרז.

בדיקה האם בכלל כדאי לגשת למכרז?

בנוסף לכך, יש לבדוק האם ההצעה שמציע הקבלן היא הצעה שמשתלמת עבורו . היינו שלא יצא מצב שבו הקבלן מגיש מכרז ויסתבר בסופו של דבר שהקבלן רק הפסיד מהמכרז.

בנוסף לכך עורך הדין בודק את כל הסעיפים הרבים של המכרז ורואה איפה הקבלן יכול ליפול ומזהיר אותו מכך ובנוסף בודק איפה הקבלן יכול להרוויח יותר ומיידע אותו על כך.

לאחר שבודקים את כל המכרז בצורה מקצועית יש למלא אחר כל הוראות המכרז. צריך למלא את התנאים של המכרז ולצרף את כל המסמכים הנדרשים . לעיתים יש סיור שמציע המכרז מבקש להגיע אליו שאם לא כן הקבלן לא יוכל להגיש את המכרז.

במכרזים יש צורך לעמוד בכל התנאים בצורה מדויקת ואם חסר מסמך או מסמך אחד הוא לא מדויק אזי מציע המכרז יפסול את ההצעה של הקבלן והוא לא יזכה במכרז.

למשל חובה להגיש את המכרז בזמן ואיחור קצר מאוד יפסול את המכרז .

סיכום

עולם המכרזים שמיועד לקבלנים יכול לפתוח להם הזדמנויות חדשות ולגרום להם לקבל עבודות רווחיות וכדאיות. אולם חשוב מאוד לדעת לאיזה מכרזים לגשת ולאיזה מכרזים לא לגשת כי אפשר להפסיד בהם.

חשוב מאוד שעורך דין יעבור על כל תנאי המכרז וייתן את ההמלצות שלו לקבלן איפה יכולות להיות בעיות במכרז וכמובן יש צורך למלא אחרי כל תנאי המכרז ולשלוח את כל המסמכים הנדרשים כדי שבסופו של דבר הקבלן יקבל את המכרז.

מכרזים לקבלנים

צרו קשר עם עורך דין תומר סופר

יש לכם שאלה בנושא הגשת מכרזים לקבלנים, רישום קבלנים או בנושא העלאת סיווג לקבלנים, היתרים לעובדים פלסטינים או כל ייצוג מול רשם קבלנים אתם מוזמנים לפנות למשרדו של עורך דין תומר סופר בטלפון 077-4564770 .

אתם מוזמנים להיכנס לפייסבוק שלנו או לערוץ היוטיוב או האינסטגרם או ולקרוא חומרים רלוונטיים.

השאירו תגובה

צרו קשר

מלאו את הפרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם